Aquesta flor és originària de Mèxic, el seu nom botànic és Euphorbia pulcherrima tot i que a Europa és coneguda com a Flor de Pasqua o Poinsettia.
Però aquesta flor va convertir-se en l'estrella del Nadal gràcies a Joel Roberts Poinsett, ambaixador dels Estats Units al segle XIX. Botànic i amant d'aquesta planta, la va conrear als EE.UU i la va regalar als seus amics per Nadal, iniciant una tradició que ja forma part de la cultura internacional. És per això que, als països occidentals, se la coneix amb el popular nom de Poinsettia.
Els asteques la van nomenar Cuetaxochitl i la conreaven com a arbust les fulles vermelloses del qual simbolitzaven la sang dels sacrificis que es feien com a ofrena al sol.
1. Llum sí, però indirecta
La flor de Pasqua necessita llum per viure, però mai la col·locarem en un espai on li doni la llum directament. La ubicació ideal és un espai lluminós allunyat de radiadors, estufes i corrents d'aire.
2. Ni fred ni calor!
La temperatura ideal que vol la Poinsettia és entre els 16º i 22º pot aguantar mínimes de 10º i màximes de fins a 24º. Eviteu posar-la en espais on la calefacció estigui molt alta, ja que li cauran les fulles!
3. L'aigua justa
Depenent de la humitat del lloc on la tinguem la Poinsettia caldrà regar-la entre 1 i 3 cops per setmana. Haurem de vigilar que la terra estigui sempre una mica humida però sense estar entollada. Una bona manera de regar-la és submergir-la en un plat amb aigua durant 15 minuts i escórrer-la.
4. Humitat ideal
Si a casa nostra hi ha un ambient molt sec, sempre podem polvoritzar les fulles verdes amb aigua. És molt important polvoritzar només les fulles verdes, ja que si mullem les bràctees (fulles de color) es faran malbé.
5. Al maig recorda transplantar-la!
Si la planta et dura fins al mes de Maig, és aconsellable trasplantar-la a un test (no gaire gran), perquè desenvolupi les seves arrels, més fulles i bràctees en lloc de tiges. Sí, les fulles de color no són la flor de la Poinsettia, són fulles. La flor són aquestes petites boles grogues de la planta.